Dedikuar ty

image

Ah, sa shume vargje ti dedikova permes heshtjes. E di qe i ndegjove, ne mes te muzgut dhe agimit.
Diku ne endrrat e tua i ndjeve ato fjal, qe u mundova ti spjegoja me shkrimet e mija te panumerta. Po me trego, si mund ta spjegosh dhimbjen ne mes te brinjeve? Sa fjal duhen ta pershkrush stuhin brenda vetes? Kush arrin te kuptoj zjarrin qe digjet pran gjetheve te vjeshtes? Sa metafore duhen per te treguar qe me mungon?
“Dua te behem poete”, te thash. Por nuk di si te behem poete kur filloj dhe mbaroj çdo fjali me emrin tend.

I have dedicated to you verses through silence. I know you heared them somewhere inbetween dusk and dawn. Within your vivid dreams you heared my words, those stories I tried to tell you in all my letters. But tell me, how do I explain the pain I feel within my ribs? How many words are enough to explain the storm within my body?
“I want to be a poet”, I said. But how can I be a poet if every beginning and end is signed with your name.

Jehona Thaqi©

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s